Jerusalem Quartet – INSTÄLLD

Observera att konserten är inställd.

Den sedan länge planerade turnén med Jerusalem Quartet ställs tyvärr in. I samråd med stråkkvartettens agentur har Musik i Syd kommit fram till att flytta turnén till dess att världsläget möjliggör gästspel utan oro för oönskade konsekvenser. Konserterna skulle genomförts den 11–14 november på Musik i Syds scener Palladium Malmö, Kulturkvarteret Kristianstad och Nygatan 6 i Växjö. Musik är en viktig sammanhållande och läkande kraft i tider av krig och kris och vi ser fram emot att välkomna kvartetten vid ett senare tillfälle.

Nygatan 6 erbjuder återköp av biljetter. Vänligen kontakta oss på nedanstående länk om ni önskar återköp. Annars erbjuder vi er biljett till Face Vocal Band 12 november kl. 16.00 på Nygatan 6, där er biljett gäller.

Klicka här för att mejla Nygatan 6 om återköp

Klicka här för att läsa mer om konserten med Face Vocal Band

 

Jerusalem Quartet från Israel är en älskad gäst på de stora scenerna i världen. Sedan bildandet av stråkkvartetten 1993 och debuten 1996 har ljudbilden utvecklats. Genom åren har en bred repertoar växt fram, med ett vackert och personligt uttryck. Musikerna lyckas hitta balansen mellan att sätta sin egen prägel på verket de spelar och att presentera kompositörens verk med transparens och respekt. Soundet är varmt och mänskligt. Att ständigt förädla tolkningskonsten av den klassiska repertoaren och utforska nya epoker är kvartettens drivkraft.

Program:

Felix Mendelssohn: Stråkkvartett nr. 1 Ess-dur, op. 12

Paul Ben Haim: Stråkkvartett, nr. 1 e-moll op. 21

Paus

Claude Debussy: Stråkkvartett g-moll, op. 10

Ett smakprov

Gillar du också kultur och musik?

Få konserttips och senaste nytt direkt till din inkorg.
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här.