Berättelsen om Nygatan 6

Om Nygatan 6

Nygatan 6 är Musik i Syds hem i centrala Växjö med plats för musik och kultur. I vår konsertsal ges plats för jazz, folkmusik, familjeföreställningar, klassiskt och allt däremellan och scenen är även hemmascen för Musik i Syds egen kammarorkester Musica Vitae. Huset är också hemvist för Smålands Musikarkiv med möjlighet att boka besök och ta del av arkivets rika samlingar.

Nygatan 6 vill vara en plats för möten och gemenskap och konsertsalen tillgängliggörs även för kommunens många kultur- och musikaktörer och husets vackra konferensrum med sitt välvda trätak går att hyra för mindre sammankomster. Musik i Syd är glada över att få föra en publik tradition vidare i denna kulturhistoriska byggnad och vara plats för den bästa musiken i alla genrer. Välkommen!

Nygatan 6

Fotograf: Anders Bergön

Om Musik i Syd

Nygatan 6 är en del av Musik i Syd som är den regionala musikinstitutionen i Skåne och Kronoberg med syfte att ge människor tillgång till levande musikupplevelser. Musik i Syd har ett kulturpolitiskt uppdrag och är del av en aktiv kulturpolitik med målet att göra levande musik tillgänglig även utanför de större städerna. Genom Musik i Syds olika verksamheter förmedlas musik på högsta professionella nivå till vuxna och barn på landsbygden och i tätorten, i skolor, konsertsalar och till vårdboenden, genom stora festivaler men också i de små och intima sammanhangen.

Tillsammans med frilansande musiker, de egna ensemblerna och ofta i samarbete med lokala arrangörer, presenterar Musik i Syd årligen drygt 3000 konserter i olika genrer för mer än 300 000 personer. Musik i Syd har även en väl utvecklad digital scen, Musik i Syd Channel, som tillgängliggör och fördjupar upplevelsen.

Huvudmän för Musik i Syd är Region Skåne och Region Kronoberg.

Läs mer om Musik i Syd

Ta mig till Musik i Syd Channel

Gillar du också kultur och musik?

Få konserttips och senaste nytt direkt till din inkorg.
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här.