Berättelsen om Nygatan 6

Om Nygatan 6

Nygatan 6 är Musik i Syds hem i centrala Växjö med plats för musik och kultur. I vår konsertsal ges plats för jazz, folkmusik, familjeföreställningar, klassiskt och allt däremellan och scenen är även hemmascen för Musik i Syds egen kammarorkester Musica Vitae. Huset är också hemvist för Smålands Musikarkiv med möjlighet att boka besök och ta del av arkivets rika samlingar.

Nygatan 6 vill vara en plats för möten och gemenskap och konsertsalen tillgängliggörs även för kommunens många kultur- och musikaktörer och husets vackra konferensrum med sitt välvda trätak går att hyra för mindre sammankomster. Musik i Syd är glada över att få föra en publik tradition vidare i denna kulturhistoriska byggnad och vara plats för den bästa musiken i alla genrer. Välkommen!

Nygatan 6

Fotograf: Anders Bergön

Om Musik i Syd

Nygatan 6 är en del av Musik i Syd som är den regionala musikinstitutionen i Skåne och Kronoberg med syfte att ge människor tillgång till levande musikupplevelser. Musik i Syd har ett kulturpolitiskt uppdrag och är del av en aktiv kulturpolitik med målet att göra levande musik tillgänglig även utanför de större städerna. Genom Musik i Syds olika verksamheter förmedlas musik på högsta professionella nivå till vuxna och barn på landsbygden och i tätorten, i skolor, konsertsalar och till vårdboenden, genom stora festivaler men också i de små och intima sammanhangen.

Tillsammans med frilansande musiker, de egna ensemblerna och ofta i samarbete med lokala arrangörer, presenterar Musik i Syd årligen drygt 3000 konserter i olika genrer för mer än 300 000 personer. Musik i Syd har även en väl utvecklad digital scen, Musik i Syd Channel, som tillgängliggör och fördjupar upplevelsen.

Huvudmän för Musik i Syd är Region Skåne och Region Kronoberg.

Läs mer om Musik i Syd

Ta mig till Musik i Syd Channel

Gillar du också kultur och musik?

Få konserttips och senaste nytt direkt till din inkorg.
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här.

Genom att anmäla dig till vårt nyhetsbrev godkänner du vår personuppgiftshantering. Läs mer om hur vi hanterar Cookies och personuppgifter här .