Verksamheter i huset

Förutom verksamheten med konserter och uthyrning av konsert- och konferenslokaler finns i huset på Nygatan 6 även Musica Vitae och Småland Musikarkiv som båda är en del av Musik i Syd.

Musica Vitae

Musica Vitae är orkestern som tar livets musik till den enskilde lyssnaren. Med stringent elegans hanterar stråkmusikerna konstmusikens alla världar. Här ryms barock och romantik likväl som modernism och samtida musik från olika genrer.

Att lyssna till Musica Vitae är intimt och nära, storslaget och färgsprakande dramatiskt. Från hösten 2020 är Benjamin Schmid konstnärlig ledare för ensemblen och tillsammans presenterar vi okonventionella musikaliska kombinationer och knyter ständigt nya kontakter med ledande solister, dirigenter och tonsättare, världen över.

Smålands Musikarkiv

I Smålands Musikarkiv finns stora samlingar av unikt musik- och dansmaterial från i första hand Kronobergs län, Småland och södra Sverige. Arkivet är öppet för alla och har till uppgift att vara en källa och kunskapsbas för utveckling av det regionala musik- och danslivet.

En del av Musik i Syd

Nygatan 6 är en del av Musik i Syd och här planeras, produceras och repeteras för fler delar av institutionens verksamhet såsom Unga Musik i Syd, Musikriket, Korrö Folkmusikfestival och mycket mer.

Musik i Syd är den regionala musikinstitutionen i Skåne och Kronoberg med syfte att ge människor tillgång till levande musikupplevelser. Musik i Syd har ett kulturpolitiskt uppdrag och är del av en aktiv kulturpolitik med målet att göra levande musik tillgänglig även utanför de större städerna. Genom Musik i Syds olika verksamheter förmedlas musik på högsta professionella nivå till vuxna och barn på landsbygden och i tätorten, i skolor, konsertsalar och till vårdboenden, genom stora festivaler men också i de små och intima sammanhangen.

Läs mer via länkarna nedan.

Gillar du också kultur och musik?

Få konserttips och senaste nytt direkt till din inkorg.
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här.