Folkmusikcafé september

Föreningen Valshuset anordnar varje månad under hösten folkmusikcafé på Nygatan 6. En välkomnande mötesplats för dans och spel av folkmusik där du kan lära dig grunderna och experimentera tillsammans med andra. Nyfiket serverar soppa och fika från kl 17.30.

Folkmusikcafé september

17.30 öppnar serveringen i Nyfiket

18.30 Dansutlärning: Göran Andersson och Karin Bordon från Växjöortens folkdanslag lär ut lokalt förankrade danser. Växjöortens folkdanslag har två dansgrupper, en som främst dansar polskor och en grupp som har fokus på lokalt förankrade danser. De har alltid några danser från närmsta omgivningen på sin repertoar, något som kanske kommer att märkas på caféet.

18.30 Låtutlärning: Ronja är musiklärare och frilansande folkmusiker från Sundsvall. Musiken hon framför och arrangerar blandar högt och lågt, från farstu till finrum samt präglas av nyfikenhet och nyskapande med respekt för tradition och ursprung. Ronja är utbildad musiklärare med examen från Musikhögskolan Ingesund och har även en master i Nordisk folkmusik. Ronja undervisar ofta på kurser, läger och workshops till vilka hon skriver, skapar och arrangerar eget och traditionellt material. I undervisningen är människorna och mötet runt samt i musiken viktigt. Ronja lär ut melodier och texter på gehör och det blir fokus på sväng, ornamentering, frasering och klang.

19.30 Gästande musiker spelar till dans

 

Mer information: valshuset.com

 

Gillar du också kultur och musik?

Få konserttips och senaste nytt direkt till din inkorg.
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här.