Plats för barn och unga

För barn och unga i höst

Tigern & Kobran – ”En livs levande rockkonsert”, 6 oktober

Tigern & Kobran är bandet som passar hela familjen! Med energi sprungen ur rockens glansdagar, gitarrsolon, blåljus och såpbubblor är det här ofta barnens första riktiga rockkonsert! Extra roligt då deras vuxna också diggar. Makalöst bra och omöjligt att stå still till!

Läs mer

Musikmellis – LYSSNA med Jennie, 20 oktober

Kom och ät mellis på Nygatan 6!
Musikmellis är vår nya serie för barn och deras vuxna, där vi fikar tillsammans och på ett eller annat sätt pysslar med musik. Vi bjuder alla på frukt, och för de som vill köpa fika är Nyfiket öppet från kl 13.30.

Denna gången kommer vi LYSSNA med Jennie! Vår egna UNGA-producent presenterar kända och okända instrument, klassiska stycken och gamla visor. Vi lyssnar både på inspelat material och levande musik på riktiga instrument. Vad är det vi hör i musiken?

Läs mer

HÖSTLOV PÅ NYGATAN 6: Musikkryss för barn, 29 oktober

Vårt härliga musikkryss är tillbaka!
Vi bjuder in till en extra rörlig och lite klurig sångstund för barn 3-6 år och deras vuxna. Vi sjunger välkända låtar i ring och löser tillsammans det stora korsordet som täcker hela golvet! Vad heter Pippi Långstrumps kompisar? Vem har blå luva och är lika snäll som han är stark? Varje ledtråd är en sång eller ramsa som vi sjunger tillsammans.

Läs mer

Min första orkesterkonsert, 9 november

Vilket äventyr att för första gången få lyssna till en alldeles livs levande orkester! Att få se och höra instrumenten och musikerna på nära håll, på riktigt. Med Harald Leander som presentatör spelar kammarorkestern Musica Vitae välkända klassiska stycken som barnen känner igen, men också musik från filmer och tv-spel.

Läs mer

Musikmellis – TRALLA med Anders, 17 november

Kom och ät mellis på Nygatan 6!
Musikmellis är vår nya serie för barn och deras vuxna, där vi fikar tillsammans och på ett eller annat sätt pysslar med musik. Vi bjuder alla på frukt, och för de som vill köpa fika är Nyfiket öppet från kl 13.30.

Denna gången kommer vi TRALLA med Anders! Med Anders blir det sångverkstad som går ut på att var och en ska finna sin egen melodi. Här får både liten och stor tralla med Anders, och barnen får på ett lekfullt och roligt sätt lära känna sin röst och sitt sångläge.

Läs mer

Julfilurens hemlighet, 7 december

Julfiluren är tillbaka! Med sång och musik, skratt, spratt, upptåg och bus hjälps vi åt att ta reda på vad Julfiluren gömmer för hemligheter. Och vem är hen egentligen? Ayla är för många känd för sitt arbete som programledare på SVTs Bolibompa. Hon är också utbildad sångerska, arbetar som skådespelerska och musikalartist. Häng med när hon tillsammans med Musica Vitae bjuder in till en spännande julkonsert!

Läs mer

Gillar du också kultur och musik?

Få konserttips och senaste nytt direkt till din inkorg.
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här.