Folkmusikcafé: december

Föreningen Valshuset anordnar varje månad under hösten ett folkmusikcafé på Nygatan 6. En välkomnande mötesplats för dans och spel av folkmusik där du kan lära dig grunderna och experimentera tillsammans med andra. Nyfiket serverar soppa och fika från kl 17.30.

17:30 Caféet öppnar med soppa, kaffe, kakor och plats för buskspel och häng.
18:30 Sångleksstuga med Marie Länne Persson
18:30 Spelstuga med Gusten Brodin
19:30 Dans till spellista, med gästande musiker som intar vår scen med sina svängiga toner.

Sångleksstuga:

Sånglekarna var en gång de vuxna ungdomarnas nöje och en garanti för byarnas fortlevnad. I kväll får alla, gamla och unga, stora och små, vara med och leka. Innan utlärningen tar vi en liten Sångleksfika i caféet. Då berättar Marie, som är balladsångerska och Sågskäramedlem, boende i Linneryd och Linköping, om lekarna och deras långa historia.

Spelstuga:

Gusten Brodin är frilansande folkmusiker och mycket uppskattad dansspelman. Han lägger stor vikt och intresse i samspel och stämspel, och strävar alltid efter att göra låten intressant i stunden. Både tekniskt finlir och musikalisk helhet präglar hans spel. Gusten är bland annat utbildad vid Norges Musikkhøgskole i Oslo och Kungl. Musikhögskolan i Stockholm, tillika riksspelman på smålandslåtar. Under kvällen lär han ut både någon melodi och stämma, samt lite tips och verktyg för att få dem att passa ihop med varandra.

Gillar du också kultur och musik?

Få konserttips och senaste nytt direkt till din inkorg.
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här.