Frilansande, professionella musiker kan ansöka om residens från Region Kronoberg

Region Kronoberg har presenterat särskilda insatser riktade till länets mest utsatta kulturområden; scenkonst, litteratur samt bild och form, för att motverka corona-pandemins negativa effekter. På uppdrag av regionen har Musik i Syd fått möjlighet att utlysa 4 tillfälliga residens för frilansande, professionella musiker under perioden 20 november-31 december.

De antagna musikerna kommer att under början av 2021 erbjudas möjlighet att presentera sitt arbete genom framträdande i regi av Musik i Syd. Detta kan till exempel vara del i en offentlig konsert eller föreställning för barn & unga, beroende på inriktning och önskemål. Stödet kan också användas som förberedelse- och repetitionstid inför redan bokade engagemang.

Ansökningsförfarande

Skriftlig ansökan med ett personligt brev som inkluderar referens till verksamhet, dokumentation av nuvarande situation, övriga beviljade stöd i samband med pandemin och målsättning med residenset skickas till coronaresidens@musikisyd.se

Vem kan söka?

Du som är professionell, frilansande musiker/kulturskapare, folkbokförd i Kronobergs län.

Ansökningsperiod

Sista ansökningsdag 14 november.

Bedömning

En grupp bestående av personer inom Musik i Syds ledning med kompetens av ansökningar fattar beslut om vilka som utses.

 

Kontaktpersoner

Paula Gårsjö

Paula Gårsjö

PRODUCENT UNGA MUSIK I SYD

Om stödet

De sammanlagt fyra musiker som beviljas stödet kan antingen fakturera Musik i Syd 45 000 kr för sitt arbete eller som löntagare få ersättningen utbetalad som en engångslön a 30 000 kr före skatt. Stödet är individuellt. Samordnare för stödet är producent Paula Gårsjö som bistår kring de offentliga framträdanden som kan bli resultatet av residenset. För ev. framträdanden utgår separat gage.

Redovisning

En kort skriftlig beskrivning av utfört arbete lämnas till Musik i Syd i anslutning till projektets slut/genomförande.

 

Länk till pressmeddelande från Region Kronoberg:

Extra regionalt stöd till kulturskapare i höst

Gillar du också kultur och musik?

Få konserttips och senaste nytt direkt till din inkorg.
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här.