TENGSTRANDFESTIVALEN 2024: Beethoven – Freedom of the Will

Välkommen till Tengstrandsfestivalen 2024!

Att få ha en egen festival i sin hemstad är få förunnat, och det är en stor ära för mig. När jag vandrade till kommunkontoret 2006 för att föreslå att staden skulle fira Mozartjubiléet kunde jag aldrig tro att denna festival skulle bli en tradition som nu går in i sin tionde upplaga.

För mig är det viktigt att festivalen har en personlig, vänlig och avspänd atmosfär, och att repertoaren är både bred och bra. Publiken är lika viktig som artisterna. Jag har turen att kunna arbeta med Maria Rydholm som har samma tankar, och tillsammans vill vi skapa en klassisk musikfest för alla.

Det blir film, en ung amerikansk violinist, Marinens Musikkår och förra festivalens stora succé, Drömkonserten, är naturligtvis tillbaka!

Varmt välkomna,
Per Tengstrand

Beethoven – Freedom of the Will, musik och visning med director’s cut

Sedan Tengstrands film om Beethoven hade premiär i Växjö 2022 har den erövrat priser världen över, i Sverige, Japan och Singapore. Filmmakaren Per har fortsatt att fila på detaljer och för de som vill se filmen igen (eller en första gång!) i en förfinad version får chansen på Nygatan 6 den 1 oktober, kanske som en uppvärmning till den nya filmen ”pianorivaler”?

Per Tengstrand bjuder även på en minikonsert.

Gillar du också kultur och musik?

Få konserttips och senaste nytt direkt till din inkorg.
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här.