WORKSHOP: Improvisation med sång och slagverk

Slagverk, improvisation och sång – prova på under en workshop i ledning av Tina Quartey och Anna Fält. Inga förkunskaper krävs – bara en vilja att våga testa!

Tina Quartey har gjort avtryck på den svenska folk och världsmusikscenen i mer än tre decennier. I grupper som Filarfolket, Groupa och många andra konstellationer, har hon sammanflätat brasilianska och afrokubanska musiktraditioner med de skandinaviska, på ett alldeles eget vis. Sedan några år utforskar hon musik som vibration och frekvens i meditativa konserter där hon använder gong, klangskålar och liknande instrument. 2020 mottog hon pris som Årets traditionsbärare på Folk & Världsmusikgalan.

Anna Fält har ägnat sig åt scenkonst, folksång, musikkomposition och skapande av små och stora performance sedan ett tiotal år tillbaka. Hon arbetar som sångpedagog och musiker men mest som solo artist med egna a cappella konserter som är en blandning av olika finsk-ugriska och skandinaviska traditioner samt eget nyskrivet material. Anna är finländare bosatt i Malmö sedan 2012 och turnerar flitig runt Skandinavien. Hon har 3 olika examen inom musik och har studerad i 4 olika länder, och samarbetar ofta med olika konstprojekt både inom teater, dans och performance konst.

Rekommenderad ålder: 13-15 år

Gillar du också kultur och musik?

Få konserttips och senaste nytt direkt till din inkorg.
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här.