Wallin & Wallin

Två rutinerade folkmusikkvinnor på fiol, Karin Wallin guldriksspelman från Skåne och Anette Wallin riksspelman från Halland, möttes första gången sommaren 2022. Båda är uppväxta i en stark folkmusik-, vis-, och danstradition via sina fäder Börje Wallin och Leopold Wallin, men är inte släkt!

Med en stark förankring i traditionen tar dessa kvinnor oss till nya dimensioner via de traditionella låtarna, sina nyskapande kompositioner, vackra klanger på omstämda fioler och stora närvaro. Deras smittande glädje, fantastiska samspel och enorma driv är dess signum.

Anette Wallin är spelman, violinist, sångerska, blockflöjtist och kompositör som bl a. komponerat och utgivit musik för körer, mässmusik, psalmer, sånger samt komponerat för Sveriges Radio.

Karin Wallin är en självlärd traditionsspelman som använder sig av ett spelsätt man gjorde förr i tiden med platt stall på omstämd fiol och viola d’amore, för att kunna spela på dubbla strängar och få fram stora klanger. Karin mottog Zornmärket i guld 2007 för sitt mästerliga, dansanta och personliga spel av låtar från Skåne.

Wallin och Wallin kommer att ge en workshop med skånska och Halländska låtar samt visor. Den pågår 15:00–17:00.

 

Gillar du också kultur och musik?

Få konserttips och senaste nytt direkt till din inkorg.
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här.