TENGSTRANDFESTIVALEN: Per Tengstand & Hana Mundiya

Välkommen till Tengstrandsfestivalen 2024!

Att få ha en egen festival i sin hemstad är få förunnat, och det är en stor ära för mig. När jag vandrade till kommunkontoret 2006 för att föreslå att staden skulle fira Mozartjubiléet kunde jag aldrig tro att denna festival skulle bli en tradition som nu går in i sin tionde upplaga.

För mig är det viktigt att festivalen har en personlig, vänlig och avspänd atmosfär, och att repertoaren är både bred och bra. Publiken är lika viktig som artisterna. Jag har turen att kunna arbeta med Maria Rydholm som har samma tankar, och tillsammans vill vi skapa en klassisk musikfest för alla.

Det blir film, en ung amerikansk violinist, Marinens Musikkår och förra festivalens stora succé, Drömkonserten, är naturligtvis tillbaka!

Varmt välkomna,
Per Tengstrand

Per Tengstrand & Hana Mundiya

Den japansk-amerikanska violinisten Hana Mundiya tog Växjö med storm via filmduken med sitt framförande av Beethovens ”Kreutzersonat” i filmen ”Freedom of the Will”. Nu får publiken en chans att höra henne spela just denna sonat live tillsammans med Per på Nygatan, och dessutom Cesar Francks underbara sonat för violin och piano.

Foto: Arielle Doneson

Gillar du också kultur och musik?

Få konserttips och senaste nytt direkt till din inkorg.
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här.