TENGSTRAND-FESTIVALEN: Drömkonserten

Välkommen till Tengstrandsfestivalen 2024!

Att få ha en egen festival i sin hemstad är få förunnat, och det är en stor ära för mig. När jag vandrade till kommunkontoret 2006 för att föreslå att staden skulle fira Mozartjubiléet kunde jag aldrig tro att denna festival skulle bli en tradition som nu går in i sin tionde upplaga.

För mig är det viktigt att festivalen har en personlig, vänlig och avspänd atmosfär, och att repertoaren är både bred och bra. Publiken är lika viktig som artisterna. Jag har turen att kunna arbeta med Maria Rydholm som har samma tankar, och tillsammans vill vi skapa en klassisk musikfest för alla.

Det blir film, en ung amerikansk violinist, Marinens Musikkår och förra festivalens stora succé, Drömkonserten, är naturligtvis tillbaka!

Varmt välkomna,
Per Tengstrand

Drömkonserten

Förra festivalens storsuccé, Drömkonserten, kommer åter med Tengstrand och en virtuos stråkkvartett med bland andra Hana Mundiya och cellisten Zephyrin Rey-Bellet. Huvudnumret blir Tjajkovskys berömda pianokonsert i ett arrangemang av Per Tengstrand för piano och stråkkvartett men precis som förra festivalen serverar vi dessutom klassiska pärlor utvalda med kärlek och omsorg av Maria Simonsson Rydholm!

Foto: Anders Bergön

Gillar du också kultur och musik?

Få konserttips och senaste nytt direkt till din inkorg.
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här.