Med stark scennärvaro och ett magisk samspel mellan vevlira och dragspel överraskar Symbio sin publik och tar med dem på en berörande musikalisk resa. Symbios musikaliska värld beskrivs som en blandning av nyskapande folkmusik, minimalistisk konstmusik och elektronisk klubbmusik, men framförallt – musik som skapar bilder och väcker känslor.

Sedan år 2016 har Symbio turnerat intensivt i Sverige, Europa samt USA och spelat över 400 konserter. Duons andra album ”Rising” släpptes i oktober 2018 och har fått ett varmt mottagande av lyssnare och kritiker i Sverige och internationellt. Nu är Symbio aktuella med sitt trejde album ”Endeavour”.

Symbio tilldelades priset som Årets Nykomling på Folk- & Världsmusikgalan, samt Kungliga Musikaliska Akademiens ensemble- stipendium år 2016. År 2019 valdes duon ut att representera Sveriges Radio i EBU Radio Folk Festival på prestigefyllda Rudolstadt Festival, Symbio har även valts ut att representera Sverige som Official showcase artist på Folk Alliance International US (2020) och Nordic Folk Alliance (2022).

”När Symbio spelar sin konsert känner jag mig som en mugglare. På scenen sitter trollkarlar som använder magi för att skapa galet svängig och aktuell musik på instrument som inte förknippas med populärmusik. Jag har inte hört något liknande, samtidigt som duons egna låtar känns märkligt välbekanta. Som från en parallell värld fast jag vet att det egentligen handlar om vanlig hederlig musikalitet, kreativitet och tusentals timmar av övning och utbildning.”
– Catarina Nitz, Eskilstuna-kuriren 2017.

Medverkande

Johannes Geworkian Hellman – vevlira
LarsEmil Öjeberget – dragspel, kickbox

 

Ett smakprov:

Gillar du också kultur och musik?

Få konserttips och senaste nytt direkt till din inkorg.
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här.

Genom att anmäla dig till vårt nyhetsbrev godkänner du vår personuppgiftshantering. Läs mer om hur vi hanterar Cookies och personuppgifter här .