S:T SIGFRIDS FOLKHÖGSKOLA

Musiklinjen på S:t Sigfrids Folkhögskola gästar Nygatan 6 med tre konserter. 27 och 28 maj blir det jazzkonsert med egenskrivet material och den 1 juni är det kammarmusik-konsert med unga solister.

 

The Kronoberg Jazz Experience

MÅNDAG KL 19.00
MAX FLINK UNIT
Tara Pyne – sång
Lea Meldal Backhausen – trumpet
Max Flink – saxofon
Erik Aldgård – gitarr
Maria Sanchez Hansen – piano
Robin Kroplewski – bas
Jakob Östberg – trummor

Max Flink Funk Unit är en av ensemblerna 2023/2024 på Sankt Sigfrids Folkhögskola.
Kärt barn har många namn, så här kommer alla tidigare namn ensemblen tagit sig an: Ensemble 1 (Detta var tidigt, innan gruppen fått testa sina vingar), Moodswing Septett (ensemblen hade vid denna tidpunkt ett Fusionprojekt, där de verkligen ville spela låten ’Moodswings’. Den spelades dessvärre inte), Remembering Max Flink (nu var det en händelse som dikterade namnet på ensemblen, nämligen att saxofonisten inte kunde medverka på konserten. Därför gjordes en tribut och konserten blev ett sätt att minnas denna frånvarande medlem), och slutligen Max Flink Reunion Concert (efter en tid saknad kom Max Flink äntligen tillbaka till ensemblens öppna armar. Nu var det en riktig septett igen! Därför gavs den nästkommande konserten ut som en ‘återföreningskonsert’).

KRUSBÄRSJAM
Krusbärsjam är en ensemble bestående av de sju medlemmarna Aina Ehinger, Erik Liedberg, Erik Persson, Henning Redner, Marit Thunnissen, Mica Ramm-Ericson och Noel Allensten.
Gruppen bildades i januari och det är inte mycket de spelar i låga tempon eller jämna takarter. Krusbärsjam lovar alltid en riktigt svängig känsla!

TISDAG KL 19.00
AMANDA
Lina Tuvegård – sång
Julia Edvinsson – sax
Adam Stagen –gitarr
Ebba Bengtsson –piano
Hannes Kallhauge – bas
Vilmer Johansson – trummor

Amanda sextet består av sex eleganta bandmedlemmar som brinner för musik och fika. Amanda representerar en helt vanligt person, precis som du och jag är. Hon har varit med om mycket. Mörker och kyla, solsken och värme. Vi är alla Amandor.

PLASK

Stina Nilsson – sång
Jona Wåhlin – trumpet
Jonathan Holmström – saxofon och klarinett
Philip Norell Strinnö – piano
Elsa Kristensen – bas
Holme Fernholm – trummor

Precis som att vatten kan inta olika skepnader har PLASK många egenskaper. I den ena stunden är de djupa och allvarsamma och i den andra ytliga och lekfulla. Ibland är musiken lika lugn och vacker som en stilla insjö, och ibland lika rörlig och intensiv som ett stormande hav. Sextetten bjuder på egenskriven musik som förhoppningsvis är så pass medryckande att man inte har något annat val än att dras med i strömmen.

Gillar du också kultur och musik?

Få konserttips och senaste nytt direkt till din inkorg.
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här.