NYFIKEN MÅNDAG: Murre Eriksson

I konceptet Nyfiken måndag möter vi lokala up-and-coming artister. Du vill väl inte missa nästa stora stjärna?

Konserterna tar plats i Nyfiket – Nygatan 6 eget vardagsrum. Det går bra att köpa fika före konserten eller i pausen. Efter första setet blir det paus och då finns även möjlighet att köpa alkoholhaltiga drycker.
Välkommen att stilla nyfikenheten på Växjös nya musiktalanger i vårt mysiga café!

Murre Eriksson

Murre Eriksson kommer från den lilla byn Torsåsby i Alvesta kommun och har varit verksam som vissångare sedan 2009. På sina konserter tar hon med publiken på en känslomässig berg- och dalbana med underfundiga texter och följsamma melodier, genom glädje och sorg, i livets stora och vardagens små stunder. Med gitarr och munspel framhäver hon texterna och låtarna vävs ihop av mellansnack som rymmer både humor, allvar och eftertanke. Denna kväll har hon med sig Joakim Löfgren på gitarr och sång.

Murre släppte våren 2022 sitt debutalbum Tänk om… tillsammans med sitt band det har fått flera fina omdömen.

“Murre Eriksson är den mest lovande svenska unga vissångare som förenar svensk vistradition med rockmusik jag har hört sen, ja, Lars Winnerbäck.” 
HiFi & Musik

”Murre Eriksson visar att hon är en sångfågel som flyger högt direkt.”
DalaDemokraten 

“Det skulle förvåna mig stort om inte Murre Eriksson är ett av Sveriges stora nya stjärnskott på musikhimlen inom kort. Hon har allt som behövs. Rekommenderas varmt.”
Baretta Magazine, 4 av 5

 

Ett smakprov

Gillar du också kultur och musik?

Få konserttips och senaste nytt direkt till din inkorg.
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här.