LUNCHKONSERT: Fred Holmlund Trio

Kom och njut av musik och sopplunch på Nygatan 6. Vi dukar upp i konsertsalen och klockan 11.30 öppnas dörrarna och det serveras hemlagad vegetarisk soppa med bröd och lagom till kaffet tar konserten vid klockan 12.15.

Soppan är vegetarisk och lagad på lokala råvaror. Allergier eller specialkost? Vi kan lösa det mesta, kontakta oss några dagar innan konserten så hjälper vid dig: nygatan6@musikisyd.se

Fred Holmlund Trio

Fred Holmlund debuterade som solist på Malmö Live tillsammans med Malmö SymfoniOrkester (MSO) där de i början av året framförde Concierto de Aranjuez. Utöver det är han pristagare i ett antal tävlingar och har fått många stora stipendier, exempelvis det prestigefyllda Rosenborg- Gehrmans-stipendet där den kungliga musikaliska akademiens motivering löd:

”Med sin virtuosa gitarrteknik i kombination med ett energifyllt och dynamiskt spel fångar Holmlund lyssnaren direkt”.

Fred Holmlund Trio är resultatet av Holmlunds vilja att bredda sina musikaliska vyer genom samarbeten över genregränserna. Gitarren står i fokus men genom bassisten Jakob Gerhardssons jazzinfluenser och slagverkaren Isidor Abdelkaders bakgrund i folkmusik blir trion ett crossover-projekt där en blandning av musikaliska influenser lever i symbios. Brasilianskt varvas med klassisk musik och jazz vilket bjuder publiken på en genreöverskridande och unik konsertupplevelse.

Trion är utsedd till Musik i Syd Ensemble in Residence 2024–2025.

Foto: Fatmire Nedzipovska

Medverkande

Fred Holmlund – gitarr
Jakob Gerhardsson – bas
Isidor Abdelkader – slagverk

Gillar du också kultur och musik?

Få konserttips och senaste nytt direkt till din inkorg.
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här.