LUNCHKONSERT: Bach Collegium Småland

Kom och njut av musik och sopplunch på Nygatan 6. Vi dukar upp i konsertsalen och klockan 11.30 öppnas dörrarna och det serveras hemlagad vegetarisk soppa med bröd och lagom till kaffet tar konserten vid klockan 12.15.

Soppan är vegetarisk och lagad på lokala råvaror. Allergier eller specialkost? Vi kan lösa det mesta, kontakta oss några dagar innan konserten så hjälper vid dig: nygatan6@musikisyd.se

Bach Collegium Småland

Bach Collegium Småland bildades ur en längtan att ”ute på landet” få musicera på hög nivå, både solistiskt och i ensemble. Ensemblen har vanligen åtta sångare och en repetitör/cembalist. Alla har musiken som yrke; sångare, pedagoger, lärare och kyrkomusiker och verkar i Småland/Norra Skåne. Organisten Kalle Engquist bildade ensemblen 2011. Repertoaren består av kyrkomusik från 15-, 16- och 1700-talet, men också av madrigaler och profan musik från samma tidsperiod.

Programmet som framförs vid lunchkonserten på Nygatan består till största delen av madrigaler i olika stilar och från olika länder – England, Frankrike, Italien – av kompositörer som Gibbons, Weelkes, Morley, de Sermisy, Lasso och Marenzio. Men även några andra favoriter ur ensemblens digra repertoar kommer att smyga sig in, bland annat ett par oemotståndligt vackra sånger av Monteverdi. Programmet tar åhörarna med på såväl en geografisk resa som en känslomässig berg- och dalbana. Från djupaste sorg och död till högsta kärlekslycka.
Och så blir det förstås naturlyrik, inte minst möter vi ett antal fåglar, t ex ”The Silver Swan” och ”Sweet Suffolk Owl”.

Medverkande:

Yvonne Tuvesson Rosenqvist sopran
Cecilia Alrikson sopran
Elisabeth Ernstig mezzosopran
Cecilia Nordquist alt
David Newkumet, tenor
Magnus Åberg tenor
Kalle Engquist baryton
Hans Linden bas
Lars Hallgren repetitör och cembalist

Gillar du också kultur och musik?

Få konserttips och senaste nytt direkt till din inkorg.
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här.