Långbacka / Bådagård: Pop med folksjäl

En av Sveriges mest egensinniga duos, Långbacka/Bådagård, är äntligen tillbaka. I april kom deras nya efterlängtade album som de valt att kalla Growing Up Growing Down.

De har hyllats för sin förmåga att trollbinda publiken med sina tätt sammanflätade röster. En konsert med färgstarka och unika Långbacka/Bådagård är som att träda in i ett alldeles särskilt musikaliskt universum där genregränser utmanas och tradition möter progression. Duon har skapat sig en egen genre någonstans i smältdegeln av pop, jazz, världsmusik, traditionell folkmusik och filmmusik och förfinat det egna soundet för varje ny produktion. Med Growing Up Growing Down tänker de större, råare, explosivt och mer experimentellt när det gäller låtstrukturer och former. Texterna är både på svenska och engelska (och en till och med på jamska!).

Efter framgångarna med senaste plattan Every Little Whisper Turns into a Roar och ett idogt turnerande, både på hemmaplan och utomlands, har duon jobbat flitigt med musik till film och scenkonst ett par år.

Foto: Mikael Sjöberg

Medverkande

Maja Långbacka
Matilda Bådagård

Ett smakprov

Gillar du också kultur och musik?

Få konserttips och senaste nytt direkt till din inkorg.
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här.