KULTURNATTEN PÅ NYGATAN 6

Hurra! Återigen är det dags för kulturnatten på Nygatan 6!

Aina – en sjöluffares äventyr

I denna musikföreställning får vår unga publik följa med in i en värld, full av spännande, farliga, osannolika och roliga situationer. Detta är den sanna berättelsen om Aina Cederblom som för 100 år sedan valde att lämna Göteborgs hamn i sin lilla motorbåt Rospiggen. Vi får åka med Aina till Europa, till Colombo på Sri Lanka, till Indien och Tibet där hon hamnade i fängelse och lyckades fly. På väg till Grönland möttes hon av gigantiska isberg. Det var där, på ishavet, som motorn gick sönder… Häng med när Henrik Cederblom och Lotta Sjölin Cederblom tar oss med på ett fantastiskt äventyr!

För alla från 6 år.


Bild: possibilitas.se

Dansworkshop

Smålands Musikarkivs egen dansarkivarie Zandra Axelsson bjuder in till dansworkshop. Vi lär oss tillsammans att dansa vals. Mårten Sundén från Musica Vitae står för musiken. Kom som du är, med eller utan partner, men ta gärna med dansvänliga skor, som till exempel ett par blankslitna sneakers.

När Växjös dansmusik kom från regementet

Ingmar Nordström med musikervänner kommer tillbaka till Nygatan 6. Förutom musik blir det denna gång ett samtal med Mischa van Kan (Linnéuniversitetet) och Leif Carlsson (Smålands Musikarkiv). Hur påverkades populärmusiken i Växjö med omnejd av närheten till ett regemente och dess militärmusiker?

Musica Vitae spelar till dans

På Korröfestivalen sommaren 2023, bjöd Musica Vitae upp till dans för första gången. Nu blir det repris på en mycket uppskattad premiär. Orkestern spelar bland annat en klassisk vals av Tjajkovskij, en herrgårdsvals från Värmland och en Strausspolka. Ledare är Musica Vitaes egen violinist och spelman Mårten Sundén som också har arrangerat flera av låtarna.

 

 

Gillar du också kultur och musik?

Få konserttips och senaste nytt direkt till din inkorg.
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här.