Henning har blivit kallad ”Masthuggets Mark Knopfler” men har också ”ett uttryck så självklart vore han född med det” enligt DN.

Som gitarrist har han turnerat med bland andra Tomas Andersson Wij, Lill-Babs, Daniel Gilbert och Sofia Karlsson.  Under eget namn gör han gitarrbaserad mjukrock på svenska som funnit en stor spridning hos en publik som uppskattar både jordnära vardagsbetraktelser och ett gitarrsolo som tar dom till ett annat universum, långt långt bort.

”Jag gräver där jag står och går till stor del omkring med samma funderingar jag hade som barn, frågetecknen jag då trodde skulle rätas ut i vuxenlivet kvarstår. Jag försöker inte förklara sakernas tillstånd eller presentera några lösningar. Jag försöker göra det jag tycker att jag är bäst på. De starkaste upplevelserna jag varit med om har varit omöjliga att sätta ord på. Jag hör mig själv svamla, leta efter ord som inte finns. Blir lätt sittandes tyst vid sidan om. Där tar gitarren och musiken vid.”

Efter att ha experimenterat med trummaskiner, syntar och sovrumsinspelning på de senaste plattorna är Henning nu tillbaka där allt började, bokstavligt talat.  Texterna är lokalt rotade med kartnålstick i uppväxtstaden och skivan är inspelad i den egna studion i Sandarna, Göteborg.

Ett smakprov

Gillar du också kultur och musik?

Få konserttips och senaste nytt direkt till din inkorg.
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här.