FESTIVAL PÅ NYGATAN 6: Ingmar Nordström med vänner

En ny scen i Växjö – på kort tid har Nygatan 6 blivit en självklarhet för alla musikälskare. Nu firar vi vårt hem med en festival för alla smaker.

Ingmar Nordström

Möt ikonen Ingmar Nordström, som delar med sig av glimtar från sin livsresa i musikens tjänst! Med sig på scen har han sin medmusikant sedan många år, saxofonisten Bo Jansson, och keybordisten Magnus Björkman.

Ingmar Nordström föddes i ett musikaliskt hem i Kristianstad den 5 juli 1931. Att han skulle börja spela fiol var självklart, då hans far var professionell violinist som bland annat spelade på biografer i slutfasen av stumfilmernas tid. Men det var inte förrän den unge Ingmar vid 10 års ålder för första gången hörde en stor militärorkester spela som hans egen sanna passion för musiken väcktes. Klarinett blev hans instrument och sedan även saxofonen; instrument som han än idag dagligen övar på med samma glädje som i barndomen.

– Det är klart jag oroar mig för den dag jag inte längre kan få fram den rena tonen, då tackar jag för mig, säger Ingmar Nordström som idag är över 90 år gammal, men som ser fram emot nya konserter nu när restriktionerna har lättat.

Militärmusiker Nordström spelade i en rad dansorkestrar parallellt med karriären i försvaret, men 1966 släppte han taget om anställningen och satsade helt på sin egen orkester, som inte bara turnerade land och rike runt, utan även blev ett eftertraktat kompband under krogshower till artister som Östen Warnebring, Zarah Leander och Hasse & Tage.

Otaliga är de svenskar som dansat till, och lyssnat på, Ingmar Nordströms orkester. Publikens kärlek, guldplattor och en kunglig medalj har Ingmar Nordström redan fått. Nu får vi på Nygatan 6 ta del av hans livsresa, kantad av musik som betyder något extra för honom själv.

Medverkande

Ingmar Nordström – saxofoner
Bo Jansson –saxofoner
Magnus Björkman – keyboard

Ett smakprov:

 

Gillar du också kultur och musik?

Få konserttips och senaste nytt direkt till din inkorg.
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här.